Medezeggenschapsraad (MR)

De medezeggenschapsraad (MR) bij Op ‘e Grins bestaat uit zes leden, te weten 3 ouders en 3 personeelsleden. Een lid van de medezeggenschapsraad heeft zitting voor een periode van drie jaar, treedt daarna af en is eventueel herkiesbaar. Een lid wordt via de medezeggenschapsraad afgevaardigd en heeft zitting in de gemeenschappelijke medezeggenschaps-raad (GMR). Namens onze school is dit Nancy Tjoelker.

De medezeggenschapsraad bevordert naar vermogen openheid, openbaarheid en onderling overleg in de school. De medezeggenschapsraad is bevoegd tot bespreking van alle aangelegenheden de school betreffende. De MR is bevoegd over deze aangelegenheden aan het bevoegd gezag voorstellen te doen en standpunten kenbaar te maken (initiatiefbevoegdheid)

Bijzondere bevoegdheden van de MR zijn naast instemmingsrecht ook adviesrecht. De MR vergadert tenminste 6 keer per jaar. De vergaderingen van MR en GMR zijn – tenzij anders vermeld – openbaar. Ouders die een bepaald onderwerp besproken willen zien, kunnen dit inbrengen in de MR.

De agenda en de notulen van de vergaderingen hangen op het prikbord in de hal. De datum van de eerstkomende vergadering wordt altijd vermeld in de infobrief.

Wietske Bron (ouder)
Bij de Leijwei 15
8412 SG  Hoornsterzwaag  tel.: 0516-461668

Henriette Pluim (ouder)